Openbloeien

Nederland gaat weer open! Dat waren de geluiden van de persconferentie van half februari. Eind februari is er meer vrijheid, kunnen we elkaar weer ontmoeten en er samen op uit gaan. Dit alles betekent ook dat Kookkamer Kokkerelly weer open kan en gaat.

Lees meer »

Een nieuw begin

Het afgelopen anderhalf jaar heeft voor velen ingrijpende veranderingen teweeggebracht. Vooral de beperkingen die het met zich meebracht, zijn voor de meeste mensen negatief ervaren. Maar in bepaalde gevallen hebben deze veranderingen ook weer tot iets positiefs geleid en maken mensen nieuwe stappen en beslissingen. Ook ik heb zo’n stap gemaakt.

Lees meer »

De beste wensen

Aan het einde van ieder jaar wensen we elkaar het beste. Een mooi, een gelukkig en vooral een gezond nieuw jaar. Het jaar 2020 is voor iedereen een heel bijzonder jaar geworden.

Lees meer »

Vertrouwen in de toekomst

Het is de vooravond van 1 september 2020. Een richtdatum waarop ik had gehoopt dat er meer bewegingsvrijheid zou zijn omtrent de corona maatregelen. Maar helaas is dat nu nog niet het geval. De afgelopen weken krijg ik steeds meer aanvragen binnen voor Kookkamer Kokkerelly.

Lees meer »

Overgangssituatie

Langzaamaan worden er versoepelingen ingevoerd rondom de corona maatregelen. Op dit moment blijft de anderhalve meter nog gehandhaafd met uitzondering van mensen binnen één huishouden. Ik ga er, gezien de ontwikkelingen nu vanuit, dat Kookkamer Kokkerelly vanaf 1 september weer beschikbaar komt voor iedereen.

Lees meer »

Nieuwe dienstverlening: wekelijkse Kokkerelly-opdracht

Na de persconferentie van gisteravond is wel duidelijk dat er voor Kookkamer Kokkerelly voorlopig nog geen zicht is op het ontvangen van meerdere gasten in huis. Kookworkshops met kleine groepen in huiselijke sfeer is tegenstrijdig aan de anderhalve-meter richtlijn. Daarnaast zijn de financiële ondersteuningen vanuit de overheid niet van toepassing voor mij. Als creatieve ondernemer moet ik zoeken naar alternatieven.

Lees meer »

Corona

De wereld op zijn kop. Voor heel veel mensen heeft het persoonlijke gevolgen. Allereerst voor de zieken die een heftige strijd moeten voeren en voor het zorgpersoneel die bovenmenselijke inspanningen leveren. Voor heel veel gezinnen, kinderen thuis, thuis werken of in de WW belanden.

Lees meer »

Koelkast koken

Het geven van kookworkshops in mijn Kookkamer Kokkerelly leidt regelmatig tot restanten van ingrediënten. Sommige ingrediënten zijn lang houdbaar maar de meeste voedingsmiddelen houden een deel van de koeling bezet en hebben een beperkte houdbaarheid.

Lees meer »

Jubileum

10 jaar geleden schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel met mijn eigen nieuwe bedrijf: Kookkamer Kokkerelly. Het zaadje was ontkiemd. In al die jaren heb ik zoveel lieve mensen ontmoet, karrevrachten aan boodschappen gedaan en bovenal heel veel ervaring opgedaan.

Lees meer »

Vernieuwing

Soms gebeuren er dingen die je in eerste instantie negatief ervaart. Zo ook de update van mijn computer naar een nieuw operating system waarna het programma waarmee ik mijn website onderhoud niet meer werkte (en er op korte termijn geen nieuwe versie zou komen). Wat nu? 

Lees meer »